Gouden handdruk

In deze tijden van economische crisis zijn helaas veel bedrijven genoodzaakt hun zeer gewaardeerde medewerkers te ontslaan. De continuïteit van de onderneming komt financieel onder druk te staan of er is simpelweg geen werk meer voor handen. Gelukkig hebben we in de Nederlandse wet opgenomen dat die betreffende medewerker recht heeft op een ontslagvergoeding, een schadeloosstelling van de werkgever aan de werknemer. We noemen dit in de volksmond “een Gouden Handdruk”.

De ontvangst van een dergelijke som geld komt veel kijken, op juridisch gebied, fiscaal gebied en financieel gebied. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het geld direct op uw rekening te laten storten. In dat geval dient u direct alle belasting over die vergoeding te betalen aan de belastingdienst. U kunt er ook voor kiezen om een zogenaamde “Stamrecht” te bedingen. U kunt de stamrecht dan onder brengen bij een verzekeringsmaatschappij of bij uzelf houden in een eigen (stamrecht) BV. De gelden komen dan in termijnen naar u toe of u bent in de mogelijkheid om de uitkering naar u zelf uit te stellen.

Maar misschien biedt de Gouden Handdruk voor u wel nieuwe kansen, u heeft bijvoorbeeld altijd al voor u zelf willen beginnen! En nu, met die zak met geld, zou die droom wel eens waarheid kunnen worden!

Ik help u graag met het bepalen en berekenen wat in uw situatie, met uw wensen en behoeften, het beste advies is en hoe u uw ontslagvergoeding op de meest “slimme” manier kunt besteden.